banner

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Υπερατλαντικές Κασσάνδρες


Μέχρι σήμερα είχαμε την ανησυχία των Γερμανών σωτήρων μας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τις εκλογές που ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα διενεργηθούν.


Την ανησυχία αυτή, φρόντισε να την δείξει η Γερμανία με κάθε τρόπο. Πότε μέσα από τις δηλώσεις κάποιου υπουργού της, πότε από τις δηλώσεις της ίδιας της κ Μέρκελ, του κ. Τομσεν, Γιουνκερ κλπ στις οποίες εξέφραζαν τους φόβους τους για τη βιωσιμότητα του χρέους αλλά και για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του χρέους από αλλαγή πολιτικής σε ενδεχόμενη εκλογική ήττα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ... Έκαναν δε λόγο ακόμα και για πραξικόπημα σε περίπτωση αλλαγής του πολιτικού σκηνικού.

Αποκορύφωμα βέβαια ήταν οι ενυπόγραφες δεσμεύσεις που ζήτησαν από τον Αντώνη Σαμαρά μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου καθώς και η προσπάθεια να δεσμεύσουν από τώρα τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει.

Τις ανησυχίες των Ευρωπαίων δανειστών μας ήρθαν τώρα να συμπληρώσουν και φωνές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η Αμερικανική εφημερίδα  Wall Street Journal εκφράζει τον προβληματισμό της για την μετεκλογική κατάσταση στην Ελλάδα. 

Διαβλέπουν πολιτική αστάθεια. Πιο συγκεκριμένα γράφουν: "Το μισό ελληνικό εκλογικό σώμα ετοιμάζεται να ψηφίσει "ριζοσπαστικές" ομάδες της αντιπολίτευσης που εκτείνονται από σοβιετικού τύπου κομουνιστές έως αντιμεταναστευτικούς νεοναζί.
Κάτι που … «θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξανόμενη πολιτική αστάθεια ακόμη και αν τα καθιερωμένα κόμματα προσκολληθούν στην εξουσία, υπονομεύοντας τη δυνατότητα της Ελλάδας να θεσπίσει τις δραστικές περικοπές των δαπανών και τις οικονομικές διορθώσεις που ζητούν οι πιστωτές της"

Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πάντως, γιατί τόση πρεμούρα για το αποτέλεσμα των εκλογών της Ελλάδας... Προφανώς έχουν να λαμβάνουν και οι δυο πλευρές από τους συγκυβερνώντες μαυρογιαλούρους του τόπου μας. Είναι πολλά τα λεφτά....

άρθρα από άλλα blogs