banner

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δεν θέλει πολύ κλικ κλικ...


Δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή του PSI. Στις διεθνείς αγορές έχει κηρυχθεί ήδη "πιστωτικό γεγονός" όσον αφορά τα οικονομικά της Ελλάδος. Πιστωτικό γεγονός ισοδυναμεί με χρεωκοπία. Οικονομική χρεωκοπία.... Τι έχει μεσολαβήσει όμως για να φτάσουμε σε αυτή; 


Η ηθική χρεωκοπία! Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή ως Έθνος, (αν μου επιτρέπεται να αναφέρω τον όρο Έθνος) είναι αποτέλεσμα και των ίδιων μας των πράξεων.Μεγάλο ρόλο στη ηθική μας χρεωκοπία έχει παίξει η τηλεόραση.

Από αυτό το μαγικό κουτί, αηδιασμένος παρατηρώ καθημερινά εκπομπές στην τηλεόραση να προβάλουν το τίποτα, το χαβαλέ και το παρά φύση. Εκπομπές που επιλέγουν να προβάλουν ως πρότυπο την γυναίκα του τραγουδιστή, του υπουργού, του ποδοσφαιριστή του μοντέλου, του εκδότη.... Εκπομπές που ωθούν τον τηλεθεατή να μετατραπεί σε απλό καταναλωτή και αποδέκτη μηνυμάτων υπομηδενικού περιεχομένου. Μάθαμε νομίζω να είμαστε μιμητές πράξεων και νοοτροπιών και ύστερα πολίτες.

Τι μπορεί να περιμένει κανείς σε μια κοινωνία που προβάλλεται συνεχώς το παρά φύση; Από τις εκπομπές που προβάλουν τη δόξα χωρίς κόπο; Γίνεται αυτό άραγε; Ακόμα και αν γίνεται πόσοι Έλληνες ή Ελληνίδες μπορούν να γίνουν τραγουδιστές μοντέλα ή πορνοστάρ;

Είναι λυπηρό να βλέπεις άτομα χαμηλού επιπέδου μόρφωσης να βγάζουν  στον φακό κάθε τους ιδιαιτερότητα. Να παρακολουθείς μια ξανθιά πάνω σε ένα τραπεζάκι να πιθηκίζει με τον συμπαρουσιαστή της να την σιγοντάρει λες και βαράει το ντέφι σε αρκούδα στην παλιά πλατεία Αγ. Ασωμάτων  και ύστερα όλη η Ελλάδα να την μιμείται....

Λυπηρό είναι και το να παρακολουθείς ειδήσεις και μετά από μιάμιση ώρα να προσπαθείς να "κάνεις ταμείο" και να καταλήγεις ότι δεν είδες τίποτα. Ζούμε όμως στην εποχή που η συμμετοχή σε πάνελ έχει αποκτήσει επαγγελματική υπόσταση.  

Θα ήθελα να μιλήσω και για το γεγονός της αποφυγής κάθε προβολής που μπορεί να τονώσει λίγο το Εθνικό μας στοιχείο και δεν μιλάω φυσικά για προβολές τύπου ΥΕΝΕΔ... Μια Ελληνική σειρά για παράδειγμα αντί για τις δεκάδες εισαγωγής που έχουν σαν αποτέλεσμά 5 στους 10 ηθοποιούς να είναι άνεργοι. Δεν θα μιλήσω για κάτι τέτοιο τώρα όμως.

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με χιλιάδες μηνύματα από την τηλεόραση. Συνεπώς πρέπει εμείς να προστατέψουμε εμάς αλλά κυρίως τα παιδιά μας από την εσφαλμένη χρήση της και κυρίως να μην πάψουμε να σκεφτόμαστε. Να αντικρίζουμε τη ζωή μέσα από το κρύσταλλο των ματιών μας και όχι από το κρύσταλλο της τηλεόρασης. 

Η τηλεόραση είναι ένα προσιτό μέσο διασκέδασης,δεν είναι όμως το μόνο. Είναι ένα μέσο ενημέρωσης μπορεί όμως εύκολα να γίνει και μέσο "εξημέρωσης". 








 You tube.... Μερικές δεκάδες εκατομμύρια αναπαραγωγής βίντεο συνολικά την ημέρα...
Τα συμπεράσματα δικά σας.........





άρθρα από άλλα blogs